Direktlänk till inlägg 16 maj 2010

Gök och Patchwork

Av Cina - 16 maj 2010 11:34

Igår hörde jag göken- ett klart och tydligt "ko-ko" flera gånger-jag stod en lång stund och bara njöt och funderade ut att den satt i något träd i väster- vad är det nu man säger om "västergök" tro? Vårkänslan infinner sig trots att det inte är mera än 9 gr varmt ute och det har småduggat nu i flera dagar...

I mitt barndomshem var vi utlessa på att bli väckta av en 3- 4 gökar som satt och gal i varsitt väderstreck och som blev hetsiga och triggade i sitt galande av varandra. Där såg jag ofta en gök som satt och vippade på en taggtråd- den var lätt att känna igen dels för att den är rätt så stor och så på den kluvna stjärten.


Vi åkte ofta på nåt som kallades för "Gökotta" som var en höjdpunkt i maj månad. En Gökotta gick till så att byn samlades tidigt på morgon vid 6 -tiden på en speciell äng, man hade med sig frukostfika, kaffe, smörgåsar,kanelbullar och kanske sockerkaka. En filt att sitta på och så samlades man - ibland cyklade man till gökottan men var det en längre bit så tog man bilen. Det var en härlig känsla att sitta på en filt i ett daggvåta gräset och i den tidiga morgonsolen äta frukost tillsammans med andra bybor.


Så måste jag få visa min fina väska som min syrra har sytt i Patchworkteknik. Underar tyger som alla har små mönster av antingen tassar , eller hundben eller små hundar. Hon har sytt fler saker som du hittar på hennes blogg här: Arbetsboden.bloggagratis.se


  


 
ANNONS
 
maria

maria

16 maj 2010 13:33

Västergök är väl bästergörk! Det låter ju lovande! Jag minns också det med gökotta...vi hade det i skolan där jag gick. Helt underbara morgnar och sen när vi fick barn så skulle vi ge oss ut på gökotta med dom, eftersom jag tyckte det var en upplevelse som jag ville ge dom, men det har inte blivit av än...

http://www.miamariajohansson.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cina - 11 februari 2013 22:21


Nu har jag testat att sticka en variant på VM mössan. Garn: Raggi 1 nystan av vardera färgen vit, orange och mellanblå. Lägg upp 76 m med blått garn på  rundsticka 40cm  4- 4,5  beroende på om du stickar löst eller hårt. Alt strumpstickor, f...

Av Cina - 20 januari 2013 14:15


jättekul och spännande att testa...    

Av Cina - 20 januari 2013 14:14

2 västar till jag fått klara, båda i Noro Kureyon...       ...

Av Cina - 20 januari 2013 14:12


Så blev den..kul och rolig att sticka....    

Av Cina - 27 oktober 2012 08:45


Kärt barn har många namn...detta härliga garn och mönster hittade jag på Syfestivalen på Älvsjömässan förra helgen. Jättekul och faktiskt tine alls särskilt svårt. Allt från Mariasgarn.se     ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Crea diem-skapa dagen..... med Blogkeen
Följ Crea diem-skapa dagen..... med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se