Direktlänk till inlägg 6 augusti 2010

Kattungefynd

Av Cina - 6 augusti 2010 12:49


igårkväll skulle jag och min man gå och titta till våra köttdjur/Herefordar, bla för att se så att alla mådde bra och räkna dom. Allt var bra- vi såg en av ungrävarna som jag inte gillar eftersom jag har höns som jag är rädd om men så gick vi sakta tillbaka. När vi kommer bakom vår lagård så hör jag ett konstigt ljud  och vad får jag se? Under vår betesbur sitter en pytteliten svartvit kattunge som skriker och ser väldigt mager ut. Den kan inte vara äldre än 6-7 v.  Stackars lilla pyre- hur har den kommit dit?? och vart e mamman? Har den fler syskon?


Den skriker hjärtskärande hela tiden och stirrar på oss med sina stora ledsna ögon så efter lite funderande kilar jag till slut in efter en kattbur och burkmat. Att den är jättehungrig behöver vi inte fundera över för den är så vass över ryggen och magen är indragen. Jag häller ut lite burkmat i kattburen- sätter den en liten bit från kattungen som fortfarande skriker i högan sky. Vips kilar den in och börjar äta- jag kastar igen burdörren och snabbt som ögat har jag fångat den.  Snabbt bestämmer vi oss för att ta med den hem- här kan den inte sitta och svälta ihjäl.


Sagt och gjort- väl hemma får den en kattlåda med träpellets i- vi vågar inte ha kattsand ifall den äter det i sitt hungriga tillsånd. En liten skål med vatten och ett fat med lite lite burkmat- vågar inte ge torrfoder eftersom den ser uttorkad ut. Sen lämnar vi den när vi plockat bort dörren från kattburen.


Det första jag gjorde imorse var att kila ner till den och se hur den hade det. Mätt och nöjd satt den gömd inne i kattklätterställningen. Ska se om jag kan få "prata" lite med den ikväll- ska också gå ut och kika på stället där jag hittade den om det finns fler kattungar där....en konstig upplevelse och mina frågetecken har inte rätat ut sig än...för art har den kommit ifrån? och varför var den själv?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Marie v H

6 augusti 2010 13:19

Vi fick kattungar i vår sommarstuga en gång. En kattmamma som helt sonika bar dit dem, bonden hade haft ihjäl hennes förra kullar så nu flyttade hon dem flera kilometer för att få ha dem. Och valde att ha dem under vår stuga... Kan det vara samma sak här och så har något hänt mamma katt på vägen? Sorgligt hur som, tur att du hittade den.

 
Ingen bild

Carina

6 augusti 2010 17:34

jaa.det är nog inte omöjligt- ska kila dit ikväll och kolla så det inte finns flera kattungar...det är underligt alltsammans...

 
Ingen bild

Lotta S

7 augusti 2010 00:27

Har hört tals om folk som helt sonika släpper av kattungar från bilen var som helst för att bli av med dom.., mystiskt i alla fall!

 
Ingen bild

Carina

10 augusti 2010 10:26

Ja Lotta- det är verkligen underligt...vi har tittat varje kväll nu för att se om vi kan hitta fler ugar men inte ett spår av flera...helkonstigt

 
Eva

Eva

29 augusti 2010 09:34

Stackars lilla pyret,vilken tur att du finns och ger den mat o kärlek......

http://urmoderns.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cina - 11 februari 2013 22:21


Nu har jag testat att sticka en variant på VM mössan. Garn: Raggi 1 nystan av vardera färgen vit, orange och mellanblå. Lägg upp 76 m med blått garn på  rundsticka 40cm  4- 4,5  beroende på om du stickar löst eller hårt. Alt strumpstickor, f...

Av Cina - 20 januari 2013 14:15


jättekul och spännande att testa...    

Av Cina - 20 januari 2013 14:14

2 västar till jag fått klara, båda i Noro Kureyon...       ...

Av Cina - 20 januari 2013 14:12


Så blev den..kul och rolig att sticka....    

Av Cina - 27 oktober 2012 08:45


Kärt barn har många namn...detta härliga garn och mönster hittade jag på Syfestivalen på Älvsjömässan förra helgen. Jättekul och faktiskt tine alls särskilt svårt. Allt från Mariasgarn.se     ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Crea diem-skapa dagen..... med Blogkeen
Följ Crea diem-skapa dagen..... med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se