Alla inlägg under september 2010

Av Cina - 7 september 2010 20:45

Nu börjar mitt sjalförråd bli fullt och jag vill gärna fortsätta sticka sjalar så därför säljer jag några av mina sjalar.

Hoppas du kan hitta någon som passar just dej. Frakt ingår i priset. Vill du veta lite mer om någon sjal? då kan du kontakta mej på: merecasino@gmail.com

Stor tuff pastellfärgad sjal  i allra mjukaste mohair. Pris: 450kr.


 Medelstor aprikos/pastell sjal i mjukt blandgarn med mohair med virkad spets.

Pris: 295kr. SÅLD!


Läcker varm cerise sjal i mjukaste ullgarn. Pris: 350kr.

Mjuk mohairsjal i havsblått//lime/indigo med fantasifulla tygtofsar. Pris: 350kr.


Fler sjalar/bilder kommer inom kort.

Av Cina - 4 september 2010 17:18

  


Har pysslat med våra härliga höns halva dagen och kom på att jag nog inte har tipsat om min hönsblogg- den finns på denna adress:


http://kackelsidan.bloggagratis.se



Av Cina - 4 september 2010 17:02

När och var?

Datum: 18 sep 2010 - 19 sep 2010 Tid: 10:00
Plats: Runt om i Mönsterås kommun

Information
Följ med runt för att fånga inspiration eller för att vila ögat på något vackert!
Rundan sträcker sig från Svartö i norr till Korpemåla i söder. Bland 50-talet utställare (Månsken inkluderat) fördelat på ett 30-tal stationer kan man under helgen 18 och 19 september mellan 10.00 – 16.00 åka runt och besöka öppna ateljéer och verkstäder och naturligtvis träffa konstnärerna. Flera av konstnärerna har slagit sig ihop om en utställningslokal. Därför finns fler utställare än utställningslokaler.
Besökarna kommer att möta både professionella konstnärer och amatörer på sin rundtur. I konstrundan är alla välkomna att ställa ut. För amatören kan det vara ett bra tillfälle att visa upp sina alster och pröva sina vingar. För den professionelle ytterligare ett sätt att visa upp sin konst och möta sin publik på hemmaplan.
Av den folder (klicka HÄR) som placeras ut på kommunens banker, bensinmackar, kommunhuset, biblioteken, hos konstnärerna själva och vissa butiker framgår rundans sträckning. Där finns en karta och deltagarförteckning. Man kan gå på var som helst och se alla ateljéer eller valda favoritdelar. Gul vimpel markerar ateljéer och hantverkslokaler.
Kuggåsvägen 10, som är konstföreningens adress, kommer att fungera som sambandscentral. Där kan man få tips och råd om rundan och där finns även informationsfoldrar att hämta för den som ännu inte hunnit hämta ett sådant tidigare.
Och blir man kaffesugen på vägen finns kaffe o våffla i Timmernabben."

(info kommer från Mönsterås kommuns hemsida).

Av Cina - 4 september 2010 12:27

Har äntligen startat upp mitt koftprojekt- jo jag vet- påfågelssjalen håller jag på än med- den är hemskt rolig att sticka på men jag vill ha lite ombyte och nu ville jag dra igång med mitt koftprojekt.


Här ser du koftan : bilden är lånad från Drops sida.


Mönsternr är 104-18


Koftan stickas eg i garnet Inka som är utgånget sedan en tid tillbaka men jag upptäckte att det går att använda det vackra ullgarnet Marks & Kattens "Sarek" - som Lotta på Torgstenen just nu säljer väldigt billigt. 28kr/50gr.


Vill du kika närmare på mönstret så hittar du det HÄR.


Av Cina - 4 september 2010 09:53

-Nu måste jag tipsa om en toppenbra svensk deckare:

Det fördolda av Hjorth/Rosenfeldt ISBN: 978-91-1-302829-3


  


"Det börjar med ett samtal till polisen. En sextonårig pojke, Roger, är försvunnen, och hans mamma är orolig.
Polisen i Västerås rycker ut, efter ett par dagars schabbel då ärendet blivit liggande. Haraldsson - som egentligen borde vara hemma för att befrukta sin hustru - får ansvar för sökandet. Så gör man ett fruktansvärt fynd i ett träskområde och tragedin är ett faktum. "


"Psykologen Sebastian Bergman, profilerare och en av Sveriges främsta experter på seriemördare, befinner sig i Västerås för att röja upp dödsboet efter sin mamma. Sedan han förlorade sin hustru och sin dotter i tsunamin har han dragit sig tillbaka från allt polisarbete. Han är känslomässigt avstängd, befinner sig lätt på dekis och har återfallit i ett tidigare sexmissbruk.
Men Rikskrim - som tagit över fallet - behöver hans hjälp. Sebastian Bergman finner sig för första gången på mycket länge indragen i en mordutredning. Han blir alltmer engagerad, och har dessutom sina högst personliga motiv för att vilja få tillgång till ett polisregister.
Alla ledtrådar pekar mot den fina Palmlövsskolan, där Roger gick. En till synes perfekt miljö, med allt större sprickor i fasaden. "


En lysande och lite udda "krimbok" som känns mer varm och vardagsnära än många andra deckare gör.
Spännade så man inte kan lägga ifrån sig den och den har framförallt inte självklara svängar- man får hela tiden lagom med nya funderingar och förvecklingar men inte så att man tappar tråden , inte heller så enkel handling att man redan från första sidan kan lista ut vem som är den skyldige- nej det är spänning in till sista bladet i boken och slutet är ett av de bästa jag har läst.
Jag har nyss lagt ifrån mig den och funderar redan på om jag ska googla för att se om denna författartrio har en ny på gång- det MÅSTE de bara ha!


  



HÄR kan du läsa mer om boken !







Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards